NR. 12 / 4 august 2002

P r i o r i t a t e a
nationala

Organ al umorului pt. Partidul Cadrelor Didactice , emanatie a Miscarii Slujitorilor Şcolii Romāneş:ti (M.S.S.R.)
FONDATOR : Camelian Propinatiu

"Teodosie, educatia e o prioritate natională !..."
(Neagoe Basarab)


Ş T I R I :

SARCINILE
care le revin slujitorilor şcolii (bibliotecari, librari, inspectori, directori, secretare, editori, metodişti, cadre didactice, părinţi, sponsori, contabili, formatori naţionali, cercetători, universitari, preoţi, gardieni naţionali, filozofi, primari, laboranţi, femei de serviciu, oameni de artă şi cultură, jandarmi, evaluatori naţionali, pensionari, miniştri, publicişti, psihologi, instalatori, pediatri, paznici, logopezi...) īn etapa actuală pānă la numărul viitor :


1) Cadrele didactice venerabile, adică posesoare de experienţă, nu didactică, ci de viaţă, poate că bine era să fi fost īntrebate dacă n-ar fi dat un an de şcoală, pentru īncă un an de copilărie !
2) Cine n-a avut niciodată suficient salariu īncāt să viseze la un video, dar vrea din curiozitate să se uite la tembelizor şi să mai īnveţe ce e aia o casetă cu film sexy, şi īncă unul romānesc, fericirea sa e aproape, trebuind doar să monitorizeze toate canalele.

Dudu Strachinaru
Camelian Propinatiu
Linkuri Scoala Europeana
ARHIVA
Ziarul Poporului
Liceanul Neascultator
Romānia Culturală /ITC
Project Gutenberg /E-Books
Artă online /Olga's Gallery
Classical Musical Archives
Muzeele Lumii /online

Please send email to propinatiu@home.ro
if you have any slogans for this review.

Eveniment la Radio Romānia Cultural : Figuri celebre. Regina Maria.(Miercuri 7 august, ora 10.30)
Eveniment la TVR Cultural : Documentar. Regina Maria. (Joi 8 august, ora 17.30)


CUTREMUR DEVASTATOR

Cutremur devastator pentru Profesorul Vodcă

Cutremur devastator pentru Profesorul Vodca

Ca īn fiecare vară, şi īn anul 2002 s-au īntocmit dosare de persoane care au dat examene scrise īn scopul de a se califica pentru anumite locuri de muncă prin concurs de supravietuire īn Sistem.
Domnul profesor Vodcă, face parte dintre participanţi, deşi ar fi putut foarte bine să rămānă unde este, că avea şi continuitate.
Numai că īn urma unor conflicte cu consiliul de administraţie al şcolii şi cu primarul de altă culoare politică din comuna Integrata, ca şarpele cānd īl doare capul s-a pronunţat că mai bine se duce unde o vedea cu ochii, adică īn comuna īnvecinată, Preaderarea, chit că ar fi făcut navetă cu bicicleta, dar primarul era de aceeaşi culoare politică, iar noii colegi promiteau să-l propună imediat atāt pentru premiere din fondul de 2 %, cāt şi pentru salariu de merit.
Aşa că domnul profesor Vodcă s-a prezentat la concurs.
Studiind īnsă subiectul şi aflānd că pentru postul solicitat candidează şi o fostă secretară a prefectului, nesimţindu-se prea bine, a predat lucrarea goală şi a părăsit sala, ducāndu-se cu nişte prieteni, pe care i-a revăzut chiar cu prilejul concursului, să mai schimbe o vorbă.
Iar acum a aflat de la televiziuni că dacă n-a luat notă de trecere, ar putea fi suspendat pe un an din Sistem, dacă n-o să ştie să se descurce.
Acesta este un cutremur devastator pentru Sistem ! a declarat presei locale domnul profesor Vodcă, gāndindu-se ca de obicei mai mult la alţii decāt la propriile lui interese.

NR. 12 / 4 august 2002, Camelian Propinatiu


CUTREMUR DEVASTATOR

Intelectualitatea moartă

Intelectualitatea moarta
Dominaţia fesenistă īn Romānia va dura o sută de ani, deoarece s-a implementat prin incendierea Bibliotecii Centrale Universitare, fostă a Fundaţiilor Regale, şi prin difuzarea sloganului paralizant Moarte intelectualilor ! .
Astăzi, lozinca Moarte intelectualilor ! nu mai are conţinut, cred mulţi sociologi ai culturii, observānd că studenţimea, profesorii, cercetătorii, artiştii şi mai toţi specialiştii nemānjiţi politic cu vreo sinecură, nu-şi mai pot plăti cărţi sau artă, consecinţa fiind că nici creatorii dintre ei nu mai au decāt un public simbolic, aşa doar cāt să aibă miniştri euroatlantici ai culturii omolog īn Romānia.
Īn ziulica de azi, guvernul ameninţat de un cutremur devastator parcă n-ar avea destul loc īn Casa Poporului Nicolae Ceauşescu, rezistentă şi la asteroizi ! El rāvneşte localul Bibliotecii Naţionale, īn lentă construcţie lāngă Magazinul Unirea, īn timp ce este revendicată fosta Bursă īn care a stat īnghesuită fosta Bibliotecă Centrală de Stat despre care un post de radio occidental relata īn obsedantul decembrie 1989 că arde precum BCU !
Un fond de 10 milioane de cărţi, dorite de tot atāţia cetăţeni să se uite pe ele, să le lectureze cu creionul īn mānă, va sta inactiv la Popeşti-Leordeni.
Iar cei ce pichetează localul cel ultracentral nu sunt cititorii interesaţi, nu CĂRTURARII teoretic profund frustraţi, nu atitudinarii de profesie, ci… singuri cāţiva bibliotecari.
Semn că avem deja o intelectualitate moartă.

NR. 12 / 4 august 2002, Dudu Strachinaru

Top Camelian Propinatiu Dudu Strachinaru Linkuri Scoala Europeana ARHIVA
Click for Bucharest, Romania ForecastBucuresti

[ Fondat 10 Mai 1600 ]