NR. 13 / 11 august 2002

P r i o r i t a t e a
nationala

Organ al umorului pt. Partidul Cadrelor Didactice , emanatie a Miscarii Slujitorilor Şcolii Româneş:ti (M.S.S.R.)
FONDATOR : Camelian Propinatiu

"Teodosie, educatia e o prioritate natională !..."
(Neagoe Basarab)


Ş T I R I :

SARCINILE
care le revin slujitorilor şcolii (bibliotecari, librari, inspectori, directori, secretare, editori, metodişti, cadre didactice, părinţi, sponsori, contabili, formatori naţionali, cercetători, universitari, preoţi, gardieni naţionali, filozofi, primari, laboranţi, femei de serviciu, oameni de artă şi cultură, jandarmi, evaluatori naţionali, pensionari, miniştri, publicişti, psihologi, instalatori, pediatri, paznici, logopezi...) în etapa actuală până la numărul viitor :


1) Să mediteze la care este de fapt Prioritatea Naţională, întrebându-se cu umor, până la un râs de origine precreştină şi poate chiar preindoeuropeană, dacă nu cumva, deoarece investiţia în Oamenii de cultura e alterată politic, n-ar fi mai bine a se dubla-tripla salariile la Slujitorii Şcolii Româneşti, ceea ce ar asigura automat a se finanţa Creaţiunea, printr-o participare avizată la jocul pieţei, achiziţionându-se cărţi şi artă numai de calitate superioară, evitându-se inversiunea valorilor şi finanţându-se numai adevăraţii noştri profesionişti.
2) Şi având în vedere că această dublare-triplare a salariilor membrilor MSSR este o necesitate obiectivă, să se întrebe cum pot fi convinse atunci diferite categorii ale amărâţilor de către guvern că altfel este de neconceput formarea unor fragede vlăstare de factură europeană.

Dudu Strachinaru
Camelian Propinatiu
Linkuri Scoala Europeana
ARHIVA
Ziarul Poporului
Liceanul Neascultator
România Culturală /ITC
Project Gutenberg /E-Books
Artă online /Olga's Gallery
Classical Musical Archives
Muzeele Lumii /online

Please send email to propinatiu@home.ro
if you have any slogans for this review.

D’ ale profesorului Vodcă : zice că el tot mai ascultă, ca reacţionarul, oficinele imperialismului, că nu se informează de la tembelizor, de la guvern şi de la poliţie, şi că a auzit la BBC sau la RFI că în Franţa, care ne băga în NATO înainte ca să ne bage USA, a băgat acum Toleranţă Zero, deoarece elevii indisciplinaţi, care se ia de profesori şi îi înjură şi face mişto de hainele de zgonhen dupe ei, riscă a merge la puşcăria adecvată vârstei, încă de la treişpe ani (!), iar părinţii dânşilor pot primi amenzi de până la 7500 Euro că nu şi-au educat copiii, plus că li se retrage şi alocaţia, din acelaşi motiv că nu şi-au îndeplinit datoria educativă a familiei, care alocaţie acolo-şa la ei depăşeşte sensibil salariul mediu pe economia lor de piaţă valabilă.


CONCEPTE STRATEGICE

Exproprierea copilăriei

Exproprierea copilariei

Rostul copilăriei este a învăţa să fii fericit. Gustul fericirii se percepe în cei sapte ani de-acasă, când observi greu mizeria sau inegalitatile sociale sau nedreptatea. Şi chiar dacă ţi se explică, fie şi prin poveşti, cumu-i omul, nu-ţi vine a crede că viaţa ta nu va dura o veşnicie sau măcar mai mult decât opresiunea.
Sistemul Educaţional Român aspiră la a deveni un subsistem al unui macrosistem euroatlantic. Pentru aceasta, el trebuie să satisfacă unele cerinţe grele. L-ar ajuta întrucâtva prelungirea învăţământului nostru general obligatoriu de la 8 la 9 ani şi s-a studiat, în acest scop, o strategie de prelungire a gimnaziului cu un an, constatându-se că aceasta ar însemna alte planuri de învăţământ, alte manuale (!), plus adaptări ale şcolilor şi liceelor în ce priveşte numărul de clase şi încadrările corespunzătoare.
S-a găsit atunci soluţia prelungirii învăţământului primar de la patru la cinci ani, prin şcolarizarea copilaşilor de cinci anişori, inventându-se… CLASA ZERO.
E ca şi cum am fi într-un război sfânt şi am sacrifica tot mai fragede contingente.
Ca de atâtea ori, fie ! Să-i trezească pe pici, aşadar, deşteptătorul de pe la şase-şapte, ca pentru serviciu !
Numai să nu ne pretindă cumva Occidentul, explicit, şcolarizarea elevilor de la şase la cincisprezece ani !

NR. 13 / 11 august 2002, Camelian Propinatiu


BIBLIOTECA NATIONALA

Intelectualitatea moarta si bibliotecile ei

Intelectualitatea moartă şi bibliotecile ei
Dominaţia fesenistă în România va dura câteva sute de ani, deoarece s-a implementat prin incendierea Bibliotecii Centrale Universitare, fostă a Fundaţiilor Regale, şi prin difuzarea sloganului paralizant Moarte intelectualilor ! . Astăzi, refăcută din temelii, cu profesionalism, cheltuială şi chiar cu pietate, acest Giordano Bruno architectonic iaşte un mărgăritar al Capitalei şi unul din puţinele locuri de acces chiar al amărâţilor la bunuri de standard occidental, fie ele şi spirituale. Autentic spirituale.
Numai că reconstrucţia acestui OBIECTIV STRATEGIC a durat două cincinale (cât parţiala reînfiinţare a Muzeului de Artă), timp în care creşterea intelectuală a studenţimii şi a profesorimii a fost serios afectată.
Şi, parcă spre a ne favoriza vecinii, în aceeaşi perioadă s-a trecut la construcţia unor noi spaţii pentru Biblioteca Academiei, tot atât de indiscutabil necesare, însă şi aici cu perturbarea accesului la colecţiile ei fără de care pur şi simplu ne-am pierde provincii întregi ale identităţii noastre de români.
Iar în ziulica de azi, ne pomenim cu jamantanele guvernului la Biblioteca Nationala, unde şi aşa colecţiile de periodice şi o bună parte a fondurilor erau greu accesibile din lipsă de spaţiu !
Consecinţa lucrului amestecat fiind că tocmai într-un viitor de efort concurenţial nu vom avea în deplină funcţionalitate nici Bibliotecă Naţională şi nici… guvern !
Dacă la această nouă încetinire a secreţiei noastre spirituale, adăugăm şi opreliştile întâmpinate de cercetătorul în răsfoirea diferitelor arhive, apăi ne dumirim, bade Ioane şi dom’ le profesor Vodcă, de ce multă vreme de-amu-ncolo-şa perinda-se-vor prea mulţi să ne instruiască despre cum să ne aliniem Istoria, ba poate şi Literatura !

NR. 13 / 11 august 2002, Dudu Strachinaru

Top Camelian Propinatiu Dudu Strachinaru Linkuri Scoala Europeana ARHIVA
Click for Bucharest, Romania ForecastBucuresti

[ Fondat 10 Mai 1600 ]