NR. 14 / 13 august 2002

P r i o r i t a t e a
nationala

Organ al umorului pt. Partidul Cadrelor Didactice , emanatie a Miscarii Slujitorilor Şcolii Româneş:ti (M.S.S.R.) ®
© FONDATOR : Camelian Propinatiu

"Teodosie, educatia e o prioritate natională !..."
(Neagoe Basarab)


Ş T I R I :
Probele examenului de bac se desfăşoară în cea mai desăvârşită linişte, neapărând încă reclamaţii privind consumul de protocol de către comisii şi supraveghetori. Dar dacă se vor înregistra prea mulţi candidaţi surprinşi fraudând deşi au avut toată vara la dispoziţie pentru consolidarea cunoştinţelor, atunci se vor focaliza iar asupra acestui eveniment din Sistem organele mass media, a căror atenţie este momentan deturnată spre mişcări seismice şi tornade.
CE-AR MAI CITI (mama, tata, copiii, bunicii):
Lev Tolstoi : Anna Karenina
Oskar Becker : Fundamentele Matematicii
N.A. Kun : Legendele sşi miturile Greciei Antice
Guy Gauthier : Missy. Regina României
Declaraţii interesante :
Dl. Traian Băsescu, liderul partidului dlui Petre Roman, a lăudat acordul de refugiere a americanilor sub protecţia justiţiei noastre, liniştindu-ne în ce priveşte criticile ce ne vin din uie.
PERLE :
Dna învăţătoare Cenţica Străchinaru îl întreabă pe dl profesor Dudulac Străchinaru că unde scrie de legalitatea suspendării pe un an a profesorilor corigenţi.


DATA DE AZI :
Dudu Strachinaru
Camelian Propinatiu
Linkuri Scoala Europeana
ARHIVA
Ziarul Poporului
Liceanul Neascultator
România Culturală /ITC
Project Gutenberg /E-Books
Artă online /Olga's Gallery
Classical Musical Archives
Muzeele Lumii /online

Please send email to propinatiu@home.ro
if you have any slogans for this review.

D’ ale profesorului Vodcă : neputându-se împăca deloc cu gândul că Gabi Szabo n-a reuşit nici anul acesta să obţină o medalie de aur europeană, zice că o să vedeţi voi care ne subfinanţaţi, că turcii, după ce ne-au învins la spiritualitate prin manele, iar la fotbal şi la atletism prin rezultate apreciate pe plan internaţional, or să ne dea mâine-poimâine lecţii şi la pregătirea elevilor supradotaţi pentru obţinerea de succese olimpice !


SIGURANTA STRUCTURILOR

Un popă va vorbi despre tornade

Un popa va vorbi despre tornade

Decernarea premiilor Nobel scandinave nu trezeşte în conştiinţa planetară nici o milionime din absurdul interes filoamerican pentru nominalizaţii şi laureaţii Oscar, sorbiţi cu ochii înlăcrimaţi la puseurile de emoţie la minut chiar şi de amărâţi şi amărâte care n-au mai ronţăit seminţe într-un cinematograf de dinainte de înlocuirea preşedintelui Ceauşescu de către domnul Iliescu.
Prioritatea Naţională este însă la noi alta, indiferent ce fac alte popoare din îmbuibare-inconştienţă, respectiv din sărăcie-ploconire faţă de pseudovalorile occidentale.
Noi avem sarcina de a crea aici-şa acuş, în spatiul carpato-pontic-danubian încă în epoca actuală de tranziţie, un om nou, un om cu totul nou, omul educat !
Acest omuleţ educat va avea nu numai un discernământ etic de o înaltă fiabilitate, ci şi capacitatea intelectuală de a putea identifica instantaneu într-un şir de enunţuri prezentate sub formă de text de ziar sau sub formă audiovideo de emisiune, cel puţin 75 % care sunt ştiinţă şi cel puţin 60 % care conţin şarlatanie sau subminare a autorităţii academice.
Acest om ideal, produs de educatia permanenta, nu poate fi însă lansat pe piaţă dacă nu se dublează-triplează în prealabil veniturile la corpul didactic, la personalul din cercetare-dezvoltare şi la artiştii de creează.
În aşteptare, Academia Română şi alte autorităţi ştiinţifice, inclusiv elevii performanti pe la olimpiade, trebuie însă provizoriu să ia atitudine când în conştiinţa socială pătrund idei de natură a o întunerici, şi să se opună când se manifestă riscul de a regresa poporul în loc de a-l progresa, adică de a-l lămuri inexact de cutremure şi tornade şi molime de către popi, vrăjitoare şi alchimişti-seismologi ca divinul Hâncu, nemaiputându-ne noi resemna ca geto-dacii, care nici măcar n-aveau tembelizor să vază-n direct ciocnirea civilizatiilor de la sfarsitul istoriei.

NR. 14 / 13 august 2002, Camelian Propinatiu


BIBLIOTECA NATIONALA

Moartea lui Marin Preda

Moartea lui Marin Preda
Există-n Moromeţii 2 o panoramă a islazului românesc, cumva breugeliană, ce va fi oripilat unele suflete sensibile, dacă te gândeşti că uneori ai impresia că pe meleag mila de câine e mai mare decât mila de om : strângându-l de nări, nişte băieţi sufocă un mânz prin obturarea orificiilor respiratorii.
Luni 5 august 2002, s-au împlinit 80 de ani de la naşterea romancierului şi, cum moartea sa e mai interesantă, atât în sine cât şi pentru codul televizionar cu care-şi descâlceşte societatea contemporană rosturile pe criterii de senzaţie de primă pagină, comemorarăm cum a murit Marin Preda !
Marţi 6 august, la OTV, cam în grabă, pentru că urma un film sexy, dl. Mihai Ungheanu şi cel ce a intrat primul în camera mortuară din Casa de Creaţie, dl. doctor Dan Claudiu Tănăsescu, ne-au asigurat că defunctul băuse doar două-trei păhăruţe şi că a fost găsit în pat zăcând pe partea dreaptă, cu capul rezemat de tăblie, de vină fiind o insuficienţă cardiacă şi respiratorie.
Duminică 11 august, pe acelaşi canal, dl. Cezar Ivănescu a vorbit despre cantităţi mari de coniac Carmel şi de vodcă, în timp ce la Realitatea TV, în emisiunea dlui Ion Cristoiu, invitat fiind dl. acad. Eugen Simion, s-a citit telefonic din constatările Institutului de Medicina Legala, rezultând că expierea n-a fost un, să-i zicem lin, stop cardiac, ci moarte violentă, cu echimoze şi asfixiere, prin astuparea ORIFICIILOR respiratorii, de pildă cu cearşaful, iară nu a căilor respiratorii, cum ne povesteau până acum documentele ipotezei înecării cu… bol alimentar.
Consecinţa acestei aniversări fiind că scena omorârii mânzului nu mai poate fi citită ca înainte, după cum secvenţele Cosorul lui Moceanu şi Doua idei filozofice parcă nu mai pot stârni tuturor categoriilor de cititori vechea doză de râs.

NR. 14 / 13 august 2002, Dudu Strachinaru

Top Camelian Propinatiu Dudu Strachinaru Linkuri Scoala Europeana ARHIVA
Click for Bucharest, Romania ForecastBucuresti

[ Fondat 10 Mai 1600 ]