NR. 15 / 18 august 2002

P r i o r i t a t e a
nationala

Organ al umorului pt. Partidul Cadrelor Didactice , emanatie a Miscarii Slujitorilor Şcolii Româneş:ti (M.S.S.R.) ®
© FONDATOR : Camelian Propinatiu

"Teodosie, educatia e o prioritate natională !..."
(Neagoe Basarab)


Ş T I R I :
Cel puţin populaţia şcolară de clasele I-IV va beneficia de Programul Lapte şi corn pentru copii, nefiind exclus să constatăm o îmbogăţire sensibilă a randamentului intelectual si moral, ceea ce ar putea atrage implementarea acestei experienţe pozitive şi în alte domenii de activitate, de la parlament până la stadion.
CE-AR MAI CITI (mama, tata, copiii, bunicii):
Lev Tolstoi : Razboi si pace
Oskar Becker : Măreţia şi limitele gândirii matematice
George Balan : Muzica si lumea ideilor
Iurie Colesnic : Basarabia necunoscuta
Comentarii interesante :
Dl Mihai Pelin, la o recentă emisiune a dlui Bogdan Ficeac, a explicat aplecarea clasei noastre politice spre menţinerea în activitate a securiştilor nu prin profesionalismul lor, ci prin nevoia dumneaei de a se simţi apărată !!!
Cifre care ne-ar ului :
venitul lunar al romancierului, din ziulica de azi, Constantin Ţoiu (Galeria cu viţă sălbatică), deoarece s-a ruşinat a-l declara la ultima emisiune Profesioniştii.


DATA DE AZI :
Dudu Strachinaru
Camelian Propinatiu
Linkuri Scoala Europeana
ARHIVA
Ziarul Poporului
Liceanul Neascultator
România Culturală /ITC
Project Gutenberg /E-Books
Artă online /Olga's Gallery
Classical Musical Archives
Muzeele Lumii /online

Please send email to propinatiu@home.ro
if you have any slogans for this review.

Evenimente culturale : pe Arte, sâmbătă 17 august, Olympia de Edouard Manet (21. 15) şi telemagazinul intelectual Metropolis (22.40).
Pe TVR Cultural, vineri 23 august (19.35), Adam Michnik


VALORI DE PATRIMONIU

Ce mi-ai adus?

Ce mi-ai adus?

Cine n-a văzut, cu ochii umezi mereu de duioşie, copilaşul avansat în calea părinţilor săi plecaţi la oraş, spre a-i întreba cu un pic mai devreme că ce surpriză, ce surpriză i-au pregătit ?
Exact ca acel copilandru curios suntem şi noi, cei sedentari dar mulţi, când cineva are norocul particular sau de stat de a călători, şi îi ieşim în cale şi ne milogim de el să ne arate să vedem mai degrabă ce fel de imagini poartă.
Nu neapărat numai din cele străinătăţi, ci şi peisagii foarte apropiate, de pe la noi, din locuri inaccesibile însă de când cea mai mare parte a populaţiei nu-şi mai poate permite, din motive de eternă tranziţie, decât a se deplasa doar pe unde are obligaţii.
Aoleu şi ce mai frustrare se naşte dacă maica şi cu taica nu scot din cutia căruţei decât vreun foarte util şi bine chibzuit dinainte planificat obiect de largă folosinţă casnică !
Copilaşului i se pare atunci că ei au mâncat pe ascuns.
Aşa şi cu simpaticii pelerini care doar schimbă decorul emisiunii, refuzând a concura Spectacolul Lumii, clasicul nostru manual de arta documentarului, al dlui Ioan Grigorescu.

NR. 15 / 18 august 2002, Camelian Propinatiu


INTELECTUALITATEA MOARTA

Ilie Ilaşcu, vechi luptător naţional

Ilie Ilascu, vechi luptator national
Având în vedere că nu prea se mai exercită funcţiile intelighenţiei ca instituţie, cu o mare întârziere am aflat ştirea, dealtfel neconfirmată din surse independente, cum că vechiul luptător naţional Ilie Ilaşcu a împlinit cea mai frumoasă vârstă : cincizeci de ani, apropiindu-se de acea jumătate a vieţii ce poporan e numită cumpăna apelor.
Vechi luptător naţional, titlu de nobleţe ce în România Reginei Maria, ţară-n care puţini cărturari de azi s-ar fi simţit fericiţi din cauza instabilităţii guvernamentale de atunci, şi a absenţei faxului, se acorda în presă şi pe la ceremonii şi pe la ospeţe întregitorilor Neamului : Pantelimon Halippa, Ion Inculeţ, Ion Pelivan, Simeon Murafa, Alexie Mateevici, profesorul Ştefan Ciobanu, părintele Grigore Constantinescu, Daniil Ciugureanu, Alexandru Boldur şi câţi nenumăraţi alţii, de i-ar reţine memoria mea şi măcar cea colectivă pe fiecare după fapta sa, pe deasupra intereselor de partid !
Graţie televiziunii, pe domnul Ilie Ilaşcu văzutu-l-am toţi în ceea cuşcă transnistreană din care chin nu va fi scos nouă ani, ştiam deci de el.
Păcat că numai întâmplător aflarăm că trebuia în 30 iulie 2002 să-l hiritisim toastând de împlinirea tuturor idealurilor acestui vechi luptător naţional şi să ne ţinem de neamuri !

NR. 15 / 18 august 2002, Dudu Strachinaru

Top Camelian Propinatiu Dudu Strachinaru Linkuri Scoala Europeana ARHIVA
Click for Bucharest, Romania ForecastBucuresti

[ Fondat 10 Mai 1600 ]