NR. 16 / 23 august 2002

P r i o r i t a t e a
nationala

Organ al umorului pt. Partidul Cadrelor Didactice , emanatie a Miscarii Slujitorilor Şcolii Romāneş:ti (M.S.S.R.) ®
© FONDATOR : Camelian Propinatiu

"Teodosie, educatia e o prioritate natională !..."
(Neagoe Basarab)


Ş T I R I :
Ni se spune că se iau toate măsurile pentru ceea ce se numeşte traversarea iernii. Care are, aşadar, undă verde.
CE-AR MAI CITI (mama, tata, copiii, bunicii):
Lev Tolstoi : Īnvierea
A. E. Baconsky : Biserica Neagră
Romain Rolland : Beethoven. Marile epoci creatoare. De la Eroica la Appassionata
Gheorghe Postică : Romānii din codrii Moldovei īn evul mediu timpuriu
Joel Kotek et Pierre Rigoulot : Le siecle des camps
Comentarii interesante :
Dl Radu Vasile, la o recentă emisiune a dlui Arachelian, a proorocit lipsa de viitor a partidului ţărăniştilor creştini şi democraţi, bazāndu-se pe lipsa de obiect a doctrinei lor īn patria noastră. Acest principiu e īnsă bun de aplicat şi la alţii !!!
Cifre care ne-ar ului :
Nu cine ce ia cānd o fi să se mai voteze, ci ar merita a se cheltui īn a determina numărul exact al nespălaţilor cu apă caldă din municipiile Romāniei din ziulica de azi şi ce procent din ei şi-au recăpătat demnitatea de europeni citind cărţi, cum ar fi diferitele romane-fluvii prelucrate energetic sau nu.


DATA DE AZI :
Dudu Strachinaru
Camelian Propinatiu
Linkuri Scoala Europeana
ARHIVA
Ziarul Poporului
Liceanul Neascultator
Romānia Culturală /ITC
Project Gutenberg /E-Books
Artă online /Olga's Gallery
Classical Musical Archives
Muzeele Lumii /online

Please send email to propinatiu@home.ro
if you have any slogans for this review.

Evenimente culturale : pe Arte, sāmbătă 24 august telemagazinul intelectual Metropolis (22.40) iar duminică 25 august (21.45), Căsătorie īn stil italian (Sophia Loren, Marcello Mastroianni), la 19.20 pe TVR Cultural Spectacolul lumii zăbovind la Kyoto. Pe TVR 2, fericit cine a văzut documentarul BBC despre dinozauri, de o mie de ori superior pānă şi ca animaţie comercialului Jurassic Park!


PROPUNERI CONSTRUCTIVE

Ministerele de forţă şi canalul Senzaţional TV (STV)

Ministerele de forta si canalul Senzational TV (STV)

Consiliul Naţional al Audiovizualului a reglementat nişte permisii īn sensul că nu mai e voie a se da pe post minori īn derivă, persoane acuzate, cadavre şi alte subiecte indecente, precum interioarele proprietăţilor pe care unii amărāţi le invidiază şi le īnjură pe dinafară īn loc să se intereseze pe la vecini cum a făcut, dom’ le, euroatlanticul ăsta banii, că vreau să-mi ridic şi eu o pagodă pe aceeaşi paradigmă !
Unele televiziuni au protestat că se pierde aşa din atractivitatea ştirilor, din audienţă şi din publicitatea proporţional pescuită, iar domnii gazetari Filip şi Popescu s-au evidenţiat īn a apăra CNA-ul, creāndu-se suspiciunea că īn culise ar fi băgat marea presă nişte strāmbe deoarece telecanalele acaparau prea de tot subiectele senzaţionale, īncă de la ora cinci P. M., dacă nu chiar dis-de-dimineaţă.
Adevărul amar fiind că populaţia s-a cam plictisit pānă şi de a i se prezenta catastrofe chiar īn propria bătătură sau la intrarea comunitară īn blocul de nespălaţi la cald.
De aceea, atāt presa cāt şi televiziunile ar trebui să se adapteze la noul public-ţintă şi să tindă mai mult decāt pānă īn prezent la acribia documentării, precum şi la infaibilitatea analizelor.
Iar subiectele senzaţionale să rămānă, cum ni se pare şi firesc, sursei naturale de unde le iau toţi corespondenţii, Poliţiei Romāne !!!
Mai ales că deşi ne aflăm pe drumul preaderării, s-a spus nu de mult că nu sunt bani de la buget, că poliţiştii şi chiar militarii ar fi capabili să presteze diferite servicii, inclusiv spălat de rufe, ceea ce īn Romānia Regală Mare, cānd ofiţerul avea sabie, se considera o dezonoare.
Dacă īnsă ar īncepe să emită canalul Senzaţional TV cu prioritate specifică de la Poliţie pe probleme de corupţie, tālhărie, violuri, prostituţie, abandonuri tragice, accidente convergente spre reflecţii rutiere, incendii din neglijenţe, cutremur devastator, şi totodată cu filme de acţiune comentate de specialişti adevăraţi de-ai Armatei sau cu dezbateri de controverse complexe elucidate de aşii Serviciilor Secrete, atunci audienţa ar fi excepţională şi publicitatea pe măsură, uşurāndu-se considerabil dilemele pibuitorilor noştri de fiecare an.
Pe cānd, concomitent, īn consecinţă telecanalele şi presa, degrevate de aceste zgomotoase şi stressante sarcini, ar beneficia de noi valenţe, mai spirituale.

NR. 16 / 23 august 2002, Camelian Propinatiu


CIOCNIREA CIVILIZATIILOR

Trădat-a Romānia Germania?

Tradat-a Romānia Germania?
Este stranie explicaţia cum că neajunsul că pe drumul preaderării ne sprijină parcă mai mult Franţa sau SUA decāt puternica Germanie s-ar trage din banala demitere a prim-ministrului Ion Antonescu de către Majestatea Sa Regele Mihai I, şef al statului de atunci.
Ar merita cercetat şi dacă nu cumva mediul de afaceri romānesc e uşor neprielnic investitorului german, justificāndu-se mai degrabă din nu prea eradicarea corupţiei nu ştiu ce dezinteres faţă de noi.
Este, cu certitudine, adevărat doar că ţara noastră a fost păgubită la 23 august 1944 de către şmenarii negociatori anglo-americani şi sovietici, īn sensul că ce promisiuni de armistiţiu s-au făcut atāt puterii cāt şi opoziţiei s-au transformat toate, brutal şi infam, īn capitulare necondiţionată, şi ce prizonieri germani au căzut fără luptă īn ghearele civililor Armatei Roşii īntre Carpaţi şi Nistru nu au de ce să ne acuze pe noi de felonie, pentru că aceeaşi soartă au avut şi propriile noastre trupe.
De la 26 iunie 1940 la 23 august 1944, Romānia Regală Mare a dus un război paralel celui german īmpotriva patriei lui Stalin, răspunzānd nesancţionatei de nimeni, nici ieri şi nici astăzi, ocupări de către armatele Cominternului a Basarabiei şi Bucovinei īn scopul marxist-leninist al deznaţionalizării-bolşevizării lor ireversibile şi al creării astfel de Tatarbunaruri īntru acelaşi tratament şi pentru restul ţării, pe principiul felierii salamului, provincie cu provincie.
După cum se ştie că nu vom uita niciodată, la 26-28 iunie 1940, Reichul a ajutat īn anexarea Moldovei de Nord şi de Est Soiuzul, care din recunoştinţă a ameninţat la rāndu-i Romānia să cedeze īn 30 august 1940 Ungariei Nordul Ardealului şi īn 7 septembrie 1940 Bulgariei Sudul Dobrogei, cum tocmai Germania asta pe care o vom… trăda ne-a impus atunci la Viena să ne umilim, o Germanie dealtfel foarte conştientă mereu de crima sa, din moment ce īnsuşi Hitler i-a şoptit lui Antonescu īn 5 august 1944 că nu-i mai iubeşte pe unguri.
De aceea, romānul a dus după 30 august 1940 un război paralel şi īmpotriva Germaniei. Sau măcar avea dreptul să-l ducă pānă-n fundul pămāntului, dāndu-şi sāngele ca urmaşii să nu-şi uite drepturile.
Aceasta fiindu-ne nouă soarta la răscruce de drumuri : să dăm !
La toţi şi īn toţi !

NR. 16 / 23 august 2002, Dudu Strachinaru

Top Camelian Propinatiu Dudu Strachinaru Linkuri Scoala Europeana ARHIVA
Click for Bucharest, Romania ForecastBucuresti

[ Fondat 10 Mai 1600 ]