PRIORITATEA NATIONALA

NR. 21 / 1 octombrie 2002
TEORIE : Se numeşte oligopedagogie acea stare a pedagogiei aplicate când educatorul subsalarizat dă el forţă de muncă alfabetizată, dar însă totuşi nu mai poate EDUCA decât într-o măsură neînsemnată pe pavianul adus de părinţi la făcut om să dea locul în metroul uşurel, dar care în special în anul şcolar 2002-2003 ei nu mai manifestă ca înainte deplină înţelegere pentru faptul că primăriile se ocupă de dotări şi reparaţii la care se joacă sume mari cu clientele majore şi e greu de acceptat de către oamenii primarului deranj pentru bagatele ca becuri arse sau geamuri sparte sau cretă şcolară sau molton de teu sau internet, acestea subînţelegându-se a se finanţa de către Comitetul de Părinţi, care însă nu mai înţelege neam să mai scoaţă parale din buzunar, deoarece a înţeles de la televizor că nu mai trebuie să dea nimic şcolii româneşti.
CE-AR MAI CITI (mama, tata, copiii, bunicii):
Vasile Dragut, Vasile Florea : Arta Româneasca
Richarda Huch : Romantismul german
Hertha Perez : Antologia poeziei romantice germane, 1969DATA DE AZI :
Dudu Strachinaru
Camelian Propinatiu
Linkuri Scoala Europeana
ARHIVA
Ziarul Poporului
Liceanul Neascultator
România Culturală /ITC
Project Gutenberg /E-Books
Artă online /Olga's Gallery
Classical Musical Archives
Muzeele Lumii /online

Please send email to propinatiu@home.ro
if you have any slogans for this review.

Evenimente culturale :
După Premiul internaţional Ovidius dat la străini, e de aşteptat să se acorde în această toamnă şi unei personalităţi autohtone o sumă de asociaţiune perceptivă condiţionată de tembeliziuni (a fi miliardar deştept şi bogat, de pildă), care să sune populist liniştitor în urechile electoratului că avem o cultură funcţională, pe când ungurii n-au, strategia corectă ţinând, desigur, doar de investiţia în logistică, în a avea măcar o Bibliotecă Naţională în care să se poată SCRIE cărţi cu bibliografie la zi.

NR. 21 / 1 octombrie 2002

P r i o r i t a t e a
Nationala

Organ al umorului pt. Partidul Cadrelor Didactice , emanatie a Miscarii Slujitorilor Şcolii Româneş:ti (M.S.S.R.) ®
© FONDATOR : Camelian Propinatiu

"Teodosie, educatia e o prioritate natională !..."
(Neagoe Basarab)
Internet Explorer !

PROTECTIA ELITELOR

Stare de spirit la început de an universitar

Stare de spirit la început de an universitar

Prin ianuarie 1990, lumea studenţească fierbea, răscolită de cel puţin trei iluzii greşite, eronate chiar : (1) că există în România postbolşevică salvare / mântuire colectivă (organizată) şi nu descurcare individuală ; (2) că România, bazându-se pe rezervele sale valutare (faţă de ce datorie externă avea Polonia) şi pe sângerosul Decembrie, va fi europenizată rapid, nu cel mai târziu cu putinţă dar foarte convenabil postnomenclaturii interesate de jocuri financiare incorecte cu contribuabilul ; şi că tineretul şi-n genere experţii vor fi mai bine folosiţi / respectaţi ca înainte, nu că promovarea va stimula mai departe inversiunea valorilor pe baza vechiului sistem P. C. R. al partidului Pilelor Cunoştinţelor şi Relaţiilor.
Atât de importantă devenise studenţimea în 1990 încât televiziunea de stat condusă de dl Răzvan Theodorescu îi acorda săptămânal timp de emisie o oră, emisiunea Gaudeamus, cu generic din Zidul Pink Floyd, lucrată de studenţi cu o libertate contestatară de care nu se mai bucură azi nici canalele particulare cele extrem de monitorizate din regii chiar împotriva unor moderatori monstruos de sacri.
În ziulica de azi, organizaţiile studenţeşti şi în definitiv însuşi mediul universitar acuză incapacităţi sindicale de a gestiona până şi fondul de cămine devastate, ei zice că nu e fonduri de la guvern, DAR N-A PROTESTAT nimeni din timp, semn că şi la studenţi totul se aranjează cu cazarea şi cu altele prin aceleaşi practici necurate ca ale maturilor, în aşteptarea unor soluţionări stabile a tuturor nimicurilor abia de către europeni, că copiii cui ar putea să rezolve învaţă AFARĂ !


NR. 21 / 1 octombrie 2002, Camelian Propinatiu


ALOCAREA RESURSELOR

Populismul total. Metroul uşor

Populismul total. Metroul usor

Nu a existat iniţiativă locală, a părinţilor, ca să se ia de la familii banii prin supraimpozitare pentru a fi returnaţi, după reaua administrare ciugulitoare a statului, adică a tot felul de intermediari, de la vacă până la învăţătoare, sub formă de lapte şi corn. Tot aşa, la Bucureşti, care e capitala republicii, nu s-au strigat nemulţumiri că nu mergea satisfăcător pentru călătorul nostru amărât linia lui 41. Dimpotrivă, deservită de excelente tramvaie Pantera Roz, încălzite cu puternice radiatoare electrice, aflate în imposibilitate de a staţiona fără blocaj atât la Piaţa Iskrăi cât şi la Stadionul Steaua, ea era o linie fruntaşă, dea Domnul Balcanic să fie toate traseele noastre răsfăţate aşa !
Şi cu toate acestea, a fost transformată în metrou uşurel, care neîndoielnic va fi mai occidental la imagine, dar, dacă ţinem seama că ăla greu din subteran a devenit tot mai rar, e de anticipat prin analogie motanus mutantus că-şi va compensa şi neinauguratul la timp ăsta scontatul plus de rapiditate prin dilatarea intervalului de succedare.
Din punct de vedere al intelectualităţii care gândeşte fiind straniu că nici o asociaţie a transportaţilor în comun, din câte au înfiinţat dacă au înfiinţat guralivii noştri atitudinari, nu s-a plâns că de ce nu s-a negociat cu finanţatorul ca să se bage aceste resurse investiţionale mai bine-n parcul auto al RATB-ului care s-a diminuat catastrofal faţă de anul precedent, resimţindu-se îndeosebi pe liniile ţărăneşti, în care rable de autobuze preorăşeneşti condiţiile de navetă au devenit mai animalice decât au fost vreodată sub cu adevărat cârmaci, cârmaciul Ceauşescu.
Aşadar, au fost două opţiuni, (1) metrou uşurel ori (2) a evita dispariţia a vreo două sute de autobuze, iar faptul că în capitala de la noi din republică nu a existat nici o dezbatere pune sub semnul celei mai neliniştitoare întrebări necesitatea de a gândi, de a cugeta la mai binele de durată, vrasăzică însăşi Ideea de Intelectualitate e aici-şa superfluă.

NR. 21 / 1 octombrie 2002, Dudu Strachinaru

Top Camelian Propinatiu Dudu Strachinaru Linkuri Scoala Europeana ARHIVA
Click for Bucharest, Romania ForecastBucuresti

[ Fondat 10 Mai 1600 ]