NR. 5 / 16 iunie 2002

P r i o r i t a t e a
naţională

Organ al Partidului Cadrelor Didactice , emanaţie a Mişcării Slujitorilor Şcolii Româneş:ti (M.S.S.R.)
FONDATOR : Camelian Propinaţiu

"Teodosie, educaţia e o prioritate naţională !..."
(Neagoe Basarab)


Ş T I R I :

SARCINILE
care le revin slujitorilor şcolii (bibliotecari, librari, inspectori, directori, secretare, editori, metodişti, cadre didactice, părinţi, sponsori, contabili, formatori naţionali, cercetători, universitari, preoţi, gardieni naţionali, filozofi, primari, laboranţi, femei de serviciu, oameni de artă şi cultură, jandarmi, evaluatori naţionali, pensionari, miniştri, publicişti, psihologi, instalatori, pediatri, paznici, logopezi...) în etapa actuală până la numărul viitor :


1) să mediteze în profunzime la fiabilitatea examenelor de bac şi capa, la egalitatea de şanse, pregătind cât mai bine elevii care le solicită pregătire suplimentară în şcoală şi în afara şcolii
2) să se întărească sufleteşte cât nişte duhovnici, ca să asiste psihologic elevii şi mai ales elevele, care sunt mai simţitoare, pentru eventualitatea impresiei că la aflarea rezultatelor apar unele ierarhizări surpriză, mulţi colegi cu finiş puternic abia la acest test final decisiv arătând cu adevărat că sunt capabili să se mobilizeze pentru de performanţe deosebite, surclasându-şi adversarii prin surprindere şi băgând golul de aur al calificării când nimeni nu se mai aştepta la schimbare !
3)să fie atenţi la unele mutaţii din tembelimedia, în ce priveşte relativ la dacă nu cumva nu numai limba română se alterează, oare nu şi logica la cum se gândeşte lasă mult de dorit ca fiind mai în suferinţă ?

Dudu Strachinaru
Camelian Propinatiu
Linkuri Scoala Europeana
ARHIVA
Ziarul Poporului
Liceanul Neascultator
România Culturală /ITC
Project Gutenberg /E-Books
Artă online /Olga's Gallery
Classical Musical Archives
Muzeele Lumii /online

Please send email to propinatiu@home.ro
if you have any slogans for this review.

Evenimente Culturale :

Există o carte a domnului Cristian Preda privind România noastră postceauşistă şi România românilor regali, interbelică, în care multă cărturărime atitudinară de azi n-ar opta să fi fost redistribuită de calculatorul sorţii, deoarece unele personalităţi politice şi-au pierdut viaţa atunci, în condiţii de multă, insuportabilă ca fiinţă, facilă instabilitate guvernamentală.


DOCIMOLOGIA VESELĂ

Factori care influenţează notarea elevişorilor

Factori care influenteaza notarea elevisorilor
Atât din punct de vedere ca autobiografie nestalinistă de tip occidental CV, cât şi sub aspect concurenţial precis normat pentru accesul la instituţii de învăţământ cu specializări râvnite în contextul când este extrem de important din vidul de patriotism responsabil al vipoilor de decizie ce meserie îţi alegi, bănoasă ori dependentă de mila pibuitorilor, factorii care influenţează notarea elevişorilor, cu care se preocupă docimologia veselă, întemeiată de pedagogul de la Basel, devin deosebit de activi şi, în consecinţă, trebuie puşi sub oarecare urmărire operativă.
Unul dintre cei mai importanţi astfel de factori se referă la sporul de izolare şi reflectă realitatea că slujitorii învăţământului din localităţi mai greu accesibile pot mări instinctiv meritele subiecţilor învăţării, existând sub aspect evaluativ diferenţă exigentivistă de la o şcoliţă la alta după noroc.
Un al doilea factor, numit de pedagogul francez Derrida, în deriziune, diferanţă, se referă la recursul profesorului eficient olimpic la terorizarea supradotatului fără nici o deferenţă, dându-i note şfichiuitoare de până-n şapte sau maxim opt deşi copilaşul poate e campion pe municipiu şi vicecampion pe ţară, tocmai bun de export.
În fine, pe măsura creşterii nivelului de trai al populaţiei capitaliste, şcoala a devenit tot mai dependentă de sponsorizări ca de droguri întăritoare, devenind o chestiune de jenă şi de bun simţ din partea personalului catalogar a mai trece din când în când mai mereu cu vederea abaterile de la învăţătură şi de la purtare ale unor urmaşi de binefăcători ai Sistemului, care la rândul lor vor perpetua tradiţia de danie a familiei dumnealor.
Iată de ce ponderea situaţiilor anuale la învăţătură e băgată mai mică în procedurile de ierarhizare decât cea a examenelor naţionale terminale, a căror fiabilitate e superioară aducându-se profesori străini să arbitreze evaluativaţional.

NR. 5 / 16 iunie 2002, Camelian Propinaţiu


REFLEXII ABSURDITIERE

Condiţia umană a pre-liceanului român

Conditia umana a pre-liceanului român
Când eram mic, începând din a cincea am omis a fi premiant, deoarece aparţin generaţiei nestresate de coroniţe în urma adoptării pentru învăţământul primar a sistemului stalinist sovietic cincizecist de notare de la doi la cinci, doar că le zice haraşo, oceni haraşo, suficient la note şi în orice caz clasificările pe bază de nu’ ş ce descriptori de performanţă nu prea mai contau, îngăduindu-se răsplăţi finale mai mult pe c-ai excelat la ghitară, la minge, la biclă ca mine, la vreo altă pasiune sau concurs, ori c-ai săvârşit vreo faptă pur creştină, ca a fetiţei care a găsit la chiuvetă portfoiul cu trei hârtii de zece mii al doamnei de cultură civică şi i l-a dat înapoi !
Părerea mea fiind că e şi normal să fie aşa, fiindcă orice competiţie între minori este un NONSENS, deoarece nu sunt minorii vinovaţi că au profesori complet inegali, care îi dezegalizează de tot.
Când am devenit mai mare, plimbându-mă prin oraş m-am îndrăgostit de un liceu cu pereţi de cărămidă roşie, cum doar din tren, la gara Titu am mai văzut, ca şi gagicile.
Şi mi-am zis să dau şi eu la acest liceu, pentru că am auzit că are profesori buni, e faimos, e la doi paşi de casă, conţine specializarea pentru care am eu consens cu ăia bătrânii şi… pe ăsta îl vreau eu !
Dar mi s-a răspuns că depinde ! Depinde de dacă mă va arunca cu creierii tocmai în cărămida roşie Calculatorul Distribuitor, adică Soarta.
Şi asta numai din vina criminalei mele de învăţătoare, pentru că nu mi-a belit zi de zi ochişorii că în învăţământul actual numai premianţii au dreptul de a opta.
Restul e masă amorfă, se… distribuie !
Şi e PERMANENT nouăzeciul la sută scăzământ garantat al premianţilor !!!
Şi se mai susţine că nu era mai bine înainte, când erai liber să dai la ce liceu vrea muşchii tăi, tov elev !

NR. 5 / 16 iunie 2002, Dudu Strachinaru

Top Camelian Propinatiu Dudu Strachinaru Linkuri Scoala Europeana ARHIVA
Click for Bucharest, Romania ForecastBucuresti

[ Fondat 10 Mai 1600 ]